5 frågor med Josefin Floser – yoga i vardagen

1. Vem är du och vad sysslar du med? 

Jag heter Josefin! Jag är från Stockholm men bor och pluggar i Barcelona sen hösten 2021. Här läser jag International Management med specialiseringen Digital Marketing på Geneva Business School. På mornarna gymmar jag och efter skolan hittar du mig, och majoriteten av folket med en tapasmeny, vid ett bord på någon av krogarna i stan. Hemma i Sverige tar jag varje chans jag får att segla matchracing och träna synkroniserad konståkning.

2. Vad tycker du om med yoga? 

Det är en av få träningsformer som faktiskt för med sig såväl fysiskt som psykiskt välmående. Jag blir alltid på ett bättre humör efter att jag utövat yoga, jag känner mig så sjukt hälsosam inifrån och ut! Sen gillar jag själva yoga-livsstilen. Jag är inte direkt en yogi, men de dagar yoga är på schemat blir det automatiskt citronvatten, chiapudding till frukost, en oerhörd mängd grönt te och vegetarisk mat. Yoga för mig är synonymen till self-care!

3. Vilka positiva effekter känner du av när du utövar yoga?

Yoga hjälper mig att slappna av. När jag har mycket i huvudet så väljer jag att utöva yoga, det hjälper mig att hitta tillbaka till min “core”. Dessutom är det en riktigt bra träningsform, där fokus ligger på styrka såväl som balans och flexibilitet. Beroende på vilken typ av yoga jag utövar fokuserar jag givetvis mer eller mindre på kropp och knopp, i vinyasa koncentrerar jag mig mycket på positionerna, och rörelserna i kroppen, medan yin yogan’ låter organisera mina tankar i en lugn miljö.

4. Vilken typ av yoga brukar du utöva?

Mitt första yogapass kommer jag ihåg så himla tydligt, min syster tog med mig på ett av SATS yoga pass. Det var väldigt basic och vi gjorde några olika solhälsningar, men för då 15-åriga mig kändes det så himla svårt! Trots att jag då tränade konståkning säkert 20 timmar i veckan kunde jag inte för mitt liv förstå hur hunden gick till. Det var så himla obekvämt att inte ha kontroll över min kropp. Sen dess har provat på flera typer av yoga och fått en annan kontroll i rörelserna. För det mesta utövar jag Hatha, Vinyasa och Vinyasa Flow. När jag är inne i hektiska perioder brukar jag köra Yin Yoga som funkar oerhört bra som en meditativ och djup stretch. Det är snarare terapeutiskt än fysiskt jobbigt och funkar bra som nedvarvning.

5. Vad brukar du göra för att slappna av och må bra i vardagen? 

För att må bra i vardagen är det viktigt för mig att ha rutiner. Träna på morgonen, gå i skolan på dagen, plugga och vara med vänner på kvällen. För att slappna av så lagar jag mat! Det hjälper mig att koppla bort och fokusera på något som jag mår oerhört bra av. Dessutom blir det nästan alltid gott! När jag hälsar på familjen i Stockholm är det bästa jag vet att laga mat tillsammans med dem. Där är det en oskriven regel att lyssna på reggae eller rocksteady och att alla hjälps åt! Så fort jag får möjlighet så målar jag gärna. Att gå in i en kreativ bubbla är mitt bästa sätt för att slappna av och efteråt är jag fulladdad med energi att ta med mig in i vardagen

Skriven av Molly Rosenström Näsman

Dela:

Liknande nyheter