Är du en kaffeälskare? Här kommer 3 anledningar till varför du med gott samvete kan fortsätta vara det!

1. Kaffe innehåller viktiga vitaminer och antioxidanter 

Att dricka kaffe har faktiskt positiva hälsoeffekter enligt forskning. Du tankar både vitaminer och antioxidanter och mår alltså bara bra av att dricka en till tre koppar kaffe per dag. Du hittar bland annat B2, B3 och B5 samt magnesium i kaffe. Kaffe innehåller en massa antioxidanter, det kompenserar självklart inte grönsaker eller annan kost på något sätt, men vi får ändå i oss viktiga antioxidanter via kaffe så den dagliga rekommendationen kan drickas med gott samvete. 

2. Kaffe minskar risken för en del sjukdomar 

Forskning säger att kaffe kan förlänga livet och ha positiva effekter som gör att risken för en del sjukdomar minskar. Detta bevisar bland annat New England Journal of Medicine. Forskning säger att kaffedrickare har mindre risk att utveckla typ 2-diabetes, alzheimers och demens, parkinsons, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. 

3. Kaffe minskar risk för depression

Kaffe är en källa till glädje för många. Den första koppen kaffe på morgonen är den bästa stunden på dagen för vissa och för andra är det kaffe på jobbet det som ger extra energi att orka med resten av dagen. Det är dock inte bara tillfällig lycka som kaffe kan bidra till. På Harvard University har en studie om kaffe gjorts där de har tagit fram forskning kring att personer som dricker kaffe varje dag löper mindre risk för att insjukna i depression. 

Skriven av Molly Rosenström Näsman

Källor/sources:

https://www.nejm.org/

https://ki.se/forskning/nyfiken-pa-kaffe

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1105943

Dela:

Liknande nyheter