Intervju med frilansaren Camilla Massaro, Kraniosakral terapeut

Vad heter du och vad jobbar du med?

Jag är Camilla Massaro och jag är kraniosakral terapeut, bosatt i Västerås.

Hur länge har du jobbat med kraniosakral terapi?Jag har hållit på i tre år, först en tvåårig utbildning och sedan har jag jobbat i tre år.

Hur länge har kraniosakral terapi funnits i ditt liv? Det har funnits i mitt liv i ungefär en femårsperiod innan jag påbörjade min utbildning.

Hur kom du in på det?

Jag kom in på det för att jag hade skadat mitt knä. Då var det en tjej som dök upp på en yogakurs som jag var på och hon sa “jag ska prova en grej på dig” och jag kände “wow, vad gör hon med mitt knä?” det var verkligen en sådan sensation när jag kände det för första gången.

Vad tycker du är det bästa med kraniosakral?

Det allra bästa med kraniosakral är att det är en så himla skön behandling. Alla kan klara av att ta emot det och du känner att det händer någonting i kroppen fast terapeuten nästan inte gör någonting. 

Vad skulle du säga till de som kanske vill prova på kraniosakral för första gången men inte har tagit steget än?

Jag tycker att det bara är att komma och prova helt enkelt. Att komma en gång kanske inte är någon gång. Därför brukar jag rekommendera att man ska komma i alla fall tre gånger, för första gången blir lite som en undersökning och sedan blir det lite mer att kroppen förstår vad som kommer hända och så vidare. Det är som att det finns en kommunikation på cellnivå som gör att kroppen även känner igen terapeuten.

Hur lång är en session med dig? 

Jag brukar köra 45 minuter men man kan absolut ha längre om man vill. En timme brukar jag ha mina behandlingar. Då är det 10 minuter prat i början, sedan en 45 minuters behandling och så lite prat även efteråt. 

Vad tycker du är det bästa med att få jobba med detta?

Det är ju helt fantastiskt att se hur bra det funkar! Jag har flera kunder som har kommit flera gånger för karpaltunnel, och då har de blivit opererade flera gånger, och de känner sig helt friska efter en behandling med mig. Och det känns nästan helt otroligt för även mig, som kan det här och vet att det funkar.

Kan du skulle förklara kraniosakral enkelt för någon som inte har hört talas om det innan?

Kraniosakral terapi namnet kommer från att det är kraniet (skallen) och sakralen (korsbenet och alla ben i mellan). Alla ben har en original rörelse och det är det vi blir väldigt duktiga på, att känna alla orginal rörelserna. Sedan i ryggraden finns det något man kallar ryggmärgsvätska och det är det vi jobbar på, att få ett flöde och att den blir bra på att tillverka nytt. Och sedan jobbar vi även med vårt nervsystem. Men jag har även haft kunder som kommer för hjärtklappning och sådana saker och då har jag behandlat ett organ eller dylikt. Man kan behandla väldigt mycket olika saker, även leder till exempel. Det finns fysiska åkommor, allt från ont i nacken till hjärtklappning och karpaltunnel till det mentala, att man är på gränsen till att vara utbränd, man kanske till och med är utbränd eller har fibro, ångest eller svårt att sova. Man kan alltså behandla både det fysiska och psykiska med kraniosakral terapi. 

Skriven av Molly Rosenström Näsman

Dela:

Liknande nyheter