”Det var verkligen en sådan sensation när jag kände det för första gången”

Möt Camilla Massaro, kraniosakral terapeut och frilansare hos meforyou.se.

Vad är kraniosakral terapi?

Kraniosakralterapi är en del av osteopatin och en metod att mycket mjukt behandla skallens alla ben i förhållande till ryggraden och bäckenet och korrigera små felställningar som i sin tur påverkar hela kroppen.

Hur länge har du jobbat som kraniosakral terapeut?

Kraniosakral terapi har funnits i mitt liv i ungefär en femårsperiod innan jag påbörjade min utbildning. Jag har jobbat med det i tre år men gick före innan det en tvåårig utbildning.

Hur kom du in på det?

Jag kom in på det för att jag hade skadat mitt knä. Då var det en tjej som dök upp på en yogakurs som jag var på och hon sa “jag ska prova en grej på dig” och jag kände “wow, vad gör hon med mitt knä?” det var verkligen en sådan sensation när jag kände det för första gången.

Vad är det bästa med kraniosakral terapi?

Det allra bästa med kraniosakral terapi är att det är en så himla skön behandling. Alla kan klara av att ta emot det och du känner att det händer någonting i kroppen fast terapeuten nästan inte gör någonting. 

Vad skulle du säga till de som kanske vill prova på kraniosakral för första gången men inte har tagit steget än?

Jag tycker att det bara är att komma och prova helt enkelt. Att komma en gång kanske inte är någon gång. Därför brukar jag rekommendera att man ska komma i alla fall tre gånger, för första gången blir lite som en undersökning och sedan blir det lite mer att kroppen förstår vad som kommer hända och så vidare. Det är som att det finns en kommunikation på cellnivå som gör att kroppen även känner igen terapeuten.

Är du nyfiken på kraniosakral terapi? Boka en tid hos Camilla Massaro här på meforyou.se

Skriven av Molly Rosenström Näsman

Dela:

Liknande nyheter