Var din arbetsplats är kan påverka hälsan 

Var din arbetsplats är, geografiskt, kan påverka hälsan mer än du tror, visar ett forskningsprojekt från Stockholms universitet

Forskarna på Stressforskningsinstitutet vid Psykologiska institutionen ligger bakom studien och har tittat på hur pendlingsavstånd, närområdets socioekonomiska status samt närhet till alkohol och träning kan kopplas till olika riskfaktorer för hälsan så som alkoholkonsumtion och fysisk inaktivitet. 

Bar eller gym nära jobbet? 

Något överraskande visar studien att det var vanligare att ägna sig åt riskfyllt drickande om man jobbar på en arbetsplats i ett område med hög socioekonomisk status, jämfört med ett område med låg socioekonomisk status. Studien visar också att anställda som jobbar i närheten av en träningsanläggning eller ett grönområde är mer fysiskt aktiva. 

Lång pendlingstid negativt för hälsan 

Människor som pendlar mer än fem timmar per vecka till jobbet tränar mindre och upplever sömnproblem. Om du har en lång pendlingstid till arbetsplatsen påverkas även din attityd till ditt jobb negativt. Det var resultatet i en studie gjord vid University of West England i Bristol. Studien visade att upplevelsen av pendlingen ”spillde över” på hur människor kände sig och presterade på jobbet och i hemmet. 

Egenanställning en möjlighet till mindre pendlade  

Egenanställning ger möjlighet till flexibla arbetstider, mer tid till träning, mindre pendlade och effektivisering av din tid; både privat och på jobbet. Som egenanställd hos meforyou.se kan du själv bestämma hur du vill arbeta och presterar enligt dina egna villkor. 

Så här fungerar meforyou.se 
1. Skapa ett konto och fyll i dina användaruppgifter.  
2. Sälj din tjänst och börja jobba. 
3. meforyou.se tar hand om all ekonomi och administration.  
4. Du får ut lönen skattad och klar när tjänsten är utförd.

Skriven av Camilla Jara

Dela:

Liknande nyheter