Därför kan ett holistiskt synsätt leda till framgång på jobbet 

Ett holistiskt synsätt innebär att alla våra delar – kropp, sinne och själ – är lika viktiga för att uppnå balans, hälsa och inre lugn. Det har på senare år erövrat världen med sin mänskliga syn på livet och fått oss att förstå vikten av ett heltäckande och individanpassat sätt att se på hälsa och välmående. 

Att vara hälsosam handlar enligt det holistiska synsättet om att vårda alla delar i livet – från kost, motion, stress, sömn, fritid, familj, sociala relationer och arbete. En studie publicerad i ​Journal of Occupational and Environmental Medicin,  visade att friskare arbetstagare var både mer motiverade och engagerade, vilket resulterade i mindre frånvaro, och större framgång på jobbet. 

hur ställer du om till en holistisk livsstil? 

Att ta hand om kropp och sinne är grunden för såväl goda prestationer som ett hälsosamt yrkesliv. När du väl bestämt dig för att göra en förändring kan det vara bra att sätta upp realistiska och tydliga mål. En början kan vara att upprätta ett avtal med dig själv – att göra din egen hälsoplan. 

Enligt en studie från USA:s nationella folkhälsomyndighet kan hälsoprogram ge en rad fördelar på jobbet, bland annat ökad produktivitet följt av ökade intäkter och vinster. 

Våga följa dina drömmar  

Att följa sina drömmar kan vara ett annat sätt att ta ansvar för ditt välmående.  Vill du fokusera på det du brinner för kan frilansarbete vara ett bra alternativ. Att jobba som frilansare innebär att du har förmånen att själv vara fri att designa hur dina arbetsdagar ska se ut. meforyou.se kan hjälpa dig att förverkliga din frilansdröm utan krångliga blanketter, revisorer och annat betungande. 

Gör det du är bäst på och överlåt resten till meforyou.se
Med en egenanställning hos meforyou.se kan du hoppa in i arbetsmarknaden och få betalt för utfört arbete. 

Så här fungerar meforyou.se 
1. Skapa ett konto och fyll i dina användaruppgifter.  
2. Sälj din tjänst och börja jobba. 
3. meforyou.se tar hand om all ekonomi och administration.  
4. Du får ut lönen skattad och klar när tjänsten är utförd.

Skriven av Camilla Jara

Dela:

Liknande nyheter