Träning ökar produktiviteten på jobbet 

Att träning främjar både hälsa och välmående är sedan länge känt men regelbunden motion ökar även produktiviteten på jobbet, enligt en studie från Stockholms universitet och Karolinska Institutet.

Studien undersökte effekterna av att låta medarbetare på två tandläkarkliniker träna på arbetstid. Den grupp som fick ägna 2,5 timmar av sin arbetstid per vecka åt fysisk aktivitet upplevde både att de fick mer gjort på jobbet och att de var mindre sjuka.

Resultatet visade att träning alltså inte bara har en positiv inverkan på den fysiska och mentala hälsan, utan gör oss också mer produktiva på jobbet.

Vill du bli mer produktiv och komma i gång med träningen?

Trots att de flesta vet vilka positiva effekter fysisk aktivitet har för både kropp och knopp är det lätt att rörelsen bortprioriteras. Att röra på kroppen och att återhämta sig i arbetet är viktig för att undvika besvär.

För att göra det lite enklare att komma i gång med träningen är vi på meforyou.se glada att kunna erbjuda 38% rabatt på träningskort på toppmoderna premiumklubben STC Hötorget i Stockholm.

För att ta del av alla våra erbjudanden och tjänster behöver du lämna några uppgifter hos meforyou.se – helt kostnadsfritt – oavsett om du är eventuell blivande kund/frilansare/användare av bokningsplattformen meforyou.se. Välkommen att lämna dina uppgifter här så du direkt kan ta del av våra förmåner.

källor: https://www.forskning.se/2011/09/01/traning-pa-arbetstid-okaproduktiviteten/#,  https://www.expertsvar.se/pressmeddelanden/traning-pa-arbetstid-okar-produktiviteten/

Skriven av Camilla Jara

Dela:

Liknande nyheter