Ett samtal om drivkrafter och rättvisa med Pravessen Pereanen – grundare och vd på meforyou.se

Att bli företagare är inte förbehållet en handfull utvalda individer – alla som besitter en färdighet och har ett inre driv eller en dröm kan ta steget. Pravessen Pereanen, grundare och VD på marknadsplatsen meforyou.se, är en passionerad förespråkare för småföretagare och frilansare. Med omfattande erfarenhet av entreprenörskap förstår han betydelsen av att veta vem man är, vad man vill och våga ta steget till att arbeta tillsammans för att uppnå något större. Nedan delar han med sig av sin resa och råd för att nå sina mål.

Att vara orädd och lära sig av misstag

Pravessen Pereanen har provat det mesta: entertainer, modell, PT, armén (inom special mobile force), skräddare och personal shopper i modeindustrin, smed inom konstsmide för att bara nämna en handfull roller. Sedan uppväxten på Mauritius har han även startat flera bolag och jobbat i många olika branscher. Det inre självdrivet har han alltid haft och att våga ta steget framåt och att vara rättvis är även något han har med sig sedan barndomen. Genom livet har han dessutom lärt sig vikten av disciplin och att fokusera på långsiktighet, liksom att läsa av och förstå sig på människor – och se den hårda sanningen om verkligheten. 

– Det finns alltid något positivt att hitta i utmaningar och problem. Jag har lärt mig att läsa av och kunna bedöma hur människor tänker och vad de tycker om, vilket är en stor fördel när det kommer till marknadsföring på sociala medier. Jag vet också att det är marknaden som bestämmer och att man måste ha tålamod och lära sig av sina misstag för att kunna lyckas, säger Pravessen och fortsätter: 

– Det är viktigt att göra det du mår bra av och brinner för, men sen är det marknaden som kommer avgöra om du lyckas. Ju snabbare du vågar ta chansen, desto fortare kommer du få reda på om det fungerar eller inte. Och fastna inte i att det behöver vara 100% perfekt – 80% funkar bra för att testa sig fram och hoppas på ett resultat som talar för sig.

Rättvishet, samarbete och långsiktiga relationer

Pravessen har alltid varit den som andra kommer till för att hitta lösningar, han har en förmåga att se neutralt på en situation, att kunna se den stora bilden och hitta den gråa nyansen – eftersom livet inte är vare sig svart eller vitt. Han brinner och kämpar för att alla runt honom ska må bra och lyckas, för då mår han också bra. 

Att få sig en bättre ekonomi är bland det viktigaste och svåraste för alla – särskilt bland småföretagare och individer som frilansar med stora kostnader. Marknadsplatsen meforyou.se föddes ur en önskan om att erbjuda egenföretagare bättre villkor, utan stora och ofta onödiga kostnader för att på så sätt kunna jobba mer effektivt med dagens digitala teknologi för att få ekonomin att gå runt.  

– Att göra affärer rättvist och skapa en marknadsplats där småföretagare och frilansare kan lyckas är en central del av vår mission. Och för mig är det en påminnelse om att framgång inte behöver komma på bekostnad av andra.

Pravessen betonar vikten av att bygga en arbetsplats där samarbete och ömsesidigt stöd inte bara är en strategi för framgång utan ett kraftfullt verktyg för att skapa hållbara relationer och gemensam utveckling. 

– I en värld där självförverkligande ibland står i centrum är det grundläggande att sätta teamet i fokus. Mina involverade och engagerade i meforyou.se är de jag värnar mest om och ser som min familj.

Råd till blivande företagare 

Alla med ett driv, ett mål eller en önskan om något annat kan ta det steget och bli företagare. Här är några av Pravessens tips till dig som funderar på att förverkliga din dröm om det stora och spännande äventyret som egenföretagare.

  • Försök jobba smart, undersök alla möjliga olika vinklar snarare än att jobba hårt.
  • Dra lärdom från varje steg – av både framgångar och misstag.
  • Var djärv, agera snabbt, och låt resultaten tala för sig själv.
  • Få insikt i att dagens resultat bygger på gårdagens insatser och att framtiden kommer vara det du investerar idag.
  • Tänk långsiktigt och fatta beslut som stödjer dina framtida mål.
  • Se och hitta det positiva i varje situation, och gör alltid en analys av det som inte funkade.
  •  Ha tålamod och lita på processen.

Intervju av Hanna Bengtsson

Dela:

Liknande nyheter